[Translate to Nederlands:] Een van de design-radiatoren badkamer van Zehnder.

Comfortabel verwarmen met designradiatoren

Zehnder designradiatoren maken uw woning warm én elegant. Voor iedere kamer en voor elk type verwarming vindt u een designradiator die bij uw huis past.

Designradiatoren verwarmen elke ruimte

Zehnder designradiatoren verwarmen uw huis in stijl. Voor iedere situatie en elke kamer hebben we de juiste designradiator. Leefruimte, badkamer, keuken, onder het schuine zolderdak,... Er is zelfs een Zehnder radiator die fungeert als trapleuning. Waar u het ook wilt, u krijgt een esthetische opwaardering. Want een designradiator moet niet alleen comfortabel en doeltreffend verwarmen, het oog wilt ook wat!

Welk verwarmingssysteem moet u kiezen?

Vloerverwarming, een (hybride) warmtepomp, lage temperatuur verwarming (LTV),… Er zijn heel wat duurzame en energiezuinige opties om uit te kiezen wanneer u uw woning gaat renoveren. Ziet u door de bomen het bos niet meer? We zetten voor u graag de mogelijkheden even op een rij.

Welk verwarmingssysteem kies ik?

SUB-150-060, Subway Light Grey, IHE Traffic Grey, IHE Chrome,

Een passende designradiator voor uw interieur

Een designradiator doet meer dan verwarmen. Het is een stijlobject, een extra accent in uw interieur. Kies daarom de Zehnder radiator die naadloos past bij uw concept.

Twijfelt u nog over de kleur van uw designradiator?

Bestel de handige kleurenkaart

Bestel

Meer weten over design-radiatoren?
Hier vindt u alle info op een rij.
Voor professionals
Groothandel, installateur, architect of projectontwikkelaar?
Voor consumenten
Advies nodig? Of graag een design-radiator in het echt bekijken?

Veelgestelde vragen

Over design-radiatoren

De meeste mensen denken bij een radiator is aan een ouderwets object aan de muur, doorgaans net boven de vloer. De radiatoren van enkele decennia geleden zien er inmiddels inderdaad behoorlijk gedateerd uit. Dit betekent niet dat dit ook geldt voor de radiatoren van nu. De ontwikkeling van deze verwarmingselementen heeft immers niet stilgestaan. Zo kunt u ondertussen ook kiezen voor een echte designradiator. Maar wat is dat nu juist?

Veel mensen denken bij het woord 'designradiator' direct aan een typische verwarming voor handdoeken. Toch is een designradiator toepasbaar in vrijwl alle soorten ruimtes. Zoals de naam al aangeeft, is een designradiator een mooie radiator die zich onderscheidt van de 'klassieke' radiator met een elegante vorm of kleur. Onder meer daardoor is er voor ieder interieur wel een passende verwarming te vinden. Het klopt wel dat design-radiatoren nog steeds voornamelijk als elegante verwarming in de badkamer worden gebruikt. Dit komt doordat we radiatoren steeds minder op het gelijkvloers zien. In nieuwbouwhuizen wordt vaak vloerverwarming op de begane grond gebruikt. Vloerverwarming alleen voelt vaak nog een beetje kil aan en is bovendien relatief traag in het verwarmen van een ruimte. Daarom wordt vloerverwarming vaak aangevuld met een elektrische radiator. De warmtestraling hiervan geeft snel een aangenaam gevoel in kleine ruimtes als badkamers. ​Op de eerste, en eventueel tweede, verdieping worden nog wel vaak radiatoren gebruikt. Dit komt met name doordat u radiatoren afzonderlijk kunt dichtdraaien, waardoor het warme water hier niet instroomt. Zo wordt energieverlies voorkomen wanneer niemand op dat moment de betreffende ruimte gebruikt. Omdat er ook veel elektrische design-radiatoren bestaan, die binnen een korte tijd een kleine ruimte kunnen verwarmen, zijn deze nog vaak als (verticale) badkamerradiator te vinden.

Bij centrale verwarming is een radiator onderdeel van een verwarmingsinstallatie in een woning. Iedere radiator in huis staat in verbinding met de cv-ketel. De verbinding tussen de twee onderdelen bestaat uit leidingen. Moderne radiatoren worden aangesloten op twee leidingen. De gewenste temperatuur wordt ingesteld via de thermostaat. Een cv-ketel verwarmt dan   het water in de verwarmingsinstallatie. Vervolgens zorgt de leiding aan de bovenkant van de radiator voor de aanvoer van warm water. De warmte van het water wordt vervolgens afgegeven aan de lucht die langs de radiator stroomt. Naarmate het water afkoelt, zakt het steeds verder naar beneden in uw radiator. Zodra het koud is, wordt het via de leiding aan de onderzijde afgevoerd. Een cv-ketel verwarmt het terugkerende water opnieuw. Hierdoor ontstaat een permanent proces, waardoor er een aangename temperatuur ontstaat.

Een elektrische radiator werkt een beetje anders. Een elektrische design radiator is namelijk gevuld met olie. Deze olie wordt door elektriciteit in de radiator zelf opgewarmd. De olie circuleert daarop door de radiator waarbij het warmte afgeeft. In vergelijking met een centrale verwarming, verwarmt een elektrische radiator een ruimte veel sneller. Dit komt doordat elektrisch verwarmen decentraal gebeurt en zo bijvoorbeeld de badkamer binnen een mum van tijd heeft opgewarmd.

Er zijn tegenwoordig talloze radiatoren waaruit u kunt kiezen. Het gros van de radiatoren lijkt qua uiterlijk erg veel op elkaar. Wilt u een bijzondere radiator kopen: een opvallende, gekleurde radiator, een radiator met een bijzondere vorm of juist een radiator die volledig opgaat in uw interieur? Dan kunt u een designradiator kopen. 

Naast het feit dat een radiator mooi moet zijn, moet hij natuurlijk ook geschikt zijn om de desbetreffende ruimte te verwarmen. Welke radiator u nodig hebt, hangt allereerst af van de grootte van de ruimte die hij moet verwarmen. Er zit namelijk verschil tussen radiatoren qua vermogen. Wilt u een grote ruimte verwarmen? Zorg er dan voor dat u geen radiator aanschaft met een klein vermogen. Het kost radiatoren met weinig vermogen namelijk meer tijd om een ruimte volledig te verwarmen. Moet een ruimte snel warm worden? Kies dan voor radiatoren met een groot vermogen. 

Daarnaast bepaalt ook de functie van de ruimte welke radiator het meest geschikt is. U brengt niet evenveel tijd door in alle ruimtes in uw woning. Hierdoor hoeft u dus ook niet in iedere ruimte een radiator met groot vermogen op te hangen. Hebt u bijvoorbeeld een opslagkamer waar u (bijna) nooit komt? Of zoekt u een radiator voor op zolder? Dan volstaat een radiator met een klein vermogen vaak. Hebt u een ruimte waar je vaak, kort aanwezig bent, en die u snel opgewarmd wilt hebben? Denk bijvoorbeeld aan de badkamer. Dan is het wel handig om een radiator te hebben met veel vermogen. Tenslotte kan het plaatsen van een verticale designradiator ruimte besparen in kleine ruimtes. Dit soort radiatoren is ideaal om bijvoorbeeld handdoeken voor te verwarmen. U kunt ook voor een verticale radiator kiezen vanwege de indeling van een ruimte. Laat de keuze voor een radiator daarom altijd afhangen van de ruimte waar deze voor bestemd is.

Bij Zehnder vindt u vier verschillende soorten design-radiatoren. Allereerst de elektrische verwarming. Een elektrische radiator wordt vaak toegepast in moderne, goed geïsoleerde woningen. Het past perfect in een energiezuinige woning, al helemaal wanneer het gecombineerd wordt met zonnepanelen en ventilatie met warmteterugwinning. Ook wordt gekozen voor elektrische verwarming voor ruimtes die in korte tijd, en vaak voor een korte periode, aangenaam warm moeten zijn. Denk bijvoorbeeld aan de badkamer. Vaak wordt de elektrische radiator toegepast als aanvulling op relatief trage verwarmingssystemen als vloerverwarming. 

Het tweede type designradiator is die voor warm water verwarming. Hierbij is de radiator aangesloten op een centraal verwarmingssysteem (cv). Water wordt in de cv-ketel opgewarmd tot zo’n 80 graden Celsius. Vervolgens loopt het door de radiator en verwarmt het de lucht in de ruimte. 

Als derde optie vindt u designradiatoren voor lage temperatuur verwarming. Bij lage temperatuur verwarming is het water wat door de radiator gaat (of bijvoorbeeld door de vloerverwarming) maximaal 55 graden Celcius. Dit type verwarming is alleen geschikt voor woningen die goed geïsoleerd zijn en is meestal onderdeel van een systeem met warmtepomp. 

Tenslotte biedt Zehnder designradiatoren aan voor hybrideverwarming. Dit type verwarming is een combinatie tussen centrale verwarming en elektrische verwarming. De radiator zal standaard verwarmen met behulp van warm water (cv) en wanneer gewenst kan er een extra ‘warmte-boost’ worden gegeven met elektriciteit.

Tijdens de zoektocht naar een radiator valt je al snel op dat radiatoren verschillende afmetingen hebben. Sommige mensen zijn geneigd om voor een kleine radiator te gaan. Deze vallen immers minder op dan een grote radiator. Toch is een kleine radiator niet altijd de beste keuze. Grotere radiatoren hebben vaak namelijk ook meer vermogen en kunnen daardoor de ruimte sneller opwarmen. In kamers met een beperkte ruimte aan de muur, zoals keukens of badkamers, kunnen verticale (design)radiatoren een uitkomst bieden. Doordat er tegenwoordig veel mooie design-radiatoren te koop zijn, kunnen radiatoren ook een mooie aanvulling op het interieur zijn in plaats van een noodzakelijk goed. In bijvoorbeeld een toilet is het wel overbodig om een grote radiator op te hangen. Dit is meestal een kleine ruimte. Daarnaast komt een bewoner hier slechts een paar keer per dag. Daarom zie je dat veel mensen kiezen voor een kleine radiator op hun toilet. Deze radiator hoeft ook geen ontzettend groot vermogen te hebben. Doel van de radiator is immers dat het niet steenkoud is op het toilet. Maar het hoeft er ook geen twintig graden te zijn.

Veel mensen denken dat iedere radiator evenveel warmte afgeeft. Dit is echter een misvatting. De hoeveelheid warmte die een radiator afgeeft is namelijk afhankelijk van een aantal factoren. Zo speelt het type radiator een rol bij de warmteafgifte. Hoe meer panelen en convectoren er aanwezig zijn in de verwarming, des te meer warmte een radiator afgeeft. Ook de afmetingen van een radiator spelen mee. Het is vaak zo dat een grotere radiator sneller een grote hoeveelheid lucht op kan warmen. In een grote radiator is immer meer ruimte voor water of olie dan in kleine radiatoren. 

Vloerverwarming heeft de tijd nodig om een ruimte te vullen. Dit kan onhandig zijn in een ruimte waar snel, tijdelijke warmte gewenst is. Denk hierbij aan een badkamer. Een elektrische designradiator kan snel, veel warmte uitstralen. Daarnaast gebeurt elektrisch verwarmen tegenwoordig steeds energiezuiniger. Hierdoor is een elektrische designradiator een mooie aanvulling op bijvoorbeeld een badkamer met vloerverwarming.+C238

De kosten van het vervangen van een radiator zijn op voorhand lastig te zeggen. De prijs van een radiator is namelijk afhankelijk van een aantal factoren. Allereerst speelt de omvang van de radiator mee. Meestal is een grotere radiator ook duurder. Datzelfde geldt voor het vermogen van de radiator. De prijs stijgt namelijk naarmate het vermogen van een radiator hoger is. Radiatoren met een hoog vermogen verwarmen een ruimte immers sneller. Tot slot is ook de soort van invloed op de prijs. Voor een ouderwetse radiator betaalt u vaak niet al te veel geld. Maar wilt u een mooie designradiator aanschaffen? Dan valt de prijs hoger uit. Design-radiatoren zijn namelijk een stuk moderner en hebben vaak een stoere, strakke uitstraling. Hierdoor ligt de prijs vaak ook hoger. 

De kosten voor maatwerk liggen ook hoger. Er zijn namelijk mogelijkheden om een designradiator op maat te laten maken. Wilt u bijvoorbeeld een radiator als basis voor een bankje of als spijlen van trapleuning? Dan hebt u een radiator in een speciale vorm nodig. Daarnaast zijn er allerlei gekleurde radiatoren te koop. Een radiator in een leuke kleur is veel mooier, maar de kosten liggen ook iets hoger.

Voor het plaatsen van een radiator doe je een beroep op een installatiebedrijf. De vakmannen van zo’n bedrijf weten namelijk precies hoe zij radiatoren moeten plaatsen. Het inschakelen van een installateur brengt echter kosten met zich mee. Uiteraard wil je eerst weten wat een radiator plaatsen kost voor je een vakman inschakelt. Net als bij de kosten voor een radiator spelen hier ook weer een aantal factoren mee. Allereerst gaat het om het aantal radiatoren. Moet een vakman slechts één radiator plaatsen? Dan vallen de kosten een stuk lager uit dan wanneer het om radiatoren in jouw hele woning gaat. 

Indien je kiest voor nieuwe radiatoren, kan het zijn dat er nieuwe leidingen nodig zijn. Dit brengt extra kosten met zich mee. Er moet namelijk materiaal ingekocht worden en een vakman heeft hier meer tijd voor nodig. Wil je een extra radiator plaatsen in bijvoorbeeld jouw woonkamer? Dan is dit ook van invloed op de prijs van een radiator. De kans is namelijk groot dat er nog geen leidingen aanwezig zijn op de nieuwe plek. Deze leidingen moeten in dat geval eerst aangelegd worden. Een radiator plaatsen kost dan aanzienlijk meer dan wanneer het alleen om vervanging gaat.

Een radiator die is aangesloten op de centrale verwarming moet soms ontlucht worden. Het kan namelijk gebeuren dat er naast het water ook lucht in de verwarmingsinstallatie komt. Deze lucht neemt de beschikbare ruimte in van het warme water in de verwarmingsinstallatie. Doordat warm water uitzet neemt dit meer ruimte binnen het verwarmingssysteem in. Wanneer het water koud wordt, neemt dit dus minder ruimte in waardoor er meer ruimte is voor lucht. Dit is niet wenselijk, want dit kan zorgen voor geluiden en radiatoren die niet of slechts gedeeltelijk warm worden. Hoe de lucht in de radiator komt is niet altijd duidelijk. Het kan achtergebleven zijn bij het bijvullen van de radiator of het systeem binnenglippen door verkeerd geplaatste leidingen. Maar hoe weet u wanneer u uw radiator moet ontluchten? De aanwezigheid van lucht in een radiator kunt u op twee manieren herkennen. 

1. Koude radiatoren Zijn er radiatoren in die niet of slechts gedeeltelijk opwarmen wanneer je de thermostaat opdraait? Dan duidt dit vaak op de aanwezigheid van lucht in de installatie. Indien er lucht in een radiator zit, wordt alleen de onderste helft nog warm. Lucht is namelijk lichter dan water, waardoor het opstijgt in radiatoren. Alleen de onderkant van een radiator warmt zodoende nog op. Is er veel lucht aanwezig? Dan kan de radiator zelfs helemaal koud blijven. 

2. Er zijn vreemde geluiden hoorbaar Lucht in radiatoren is niet alleen voelbaar. In sommige gevallen kun je het namelijk ook horen. Als er lucht in een radiator zit, kan jouw verwarming namelijk een vreemd geluid produceren. Vaak hoort u een tikkend of borrelend geluid. Dat is te verklaren door de constant opstijgende luchtbellen in het water in de radiator. 

Bij een elektrische design radiator is ontluchten nooit nodig. In zo’n radiator zit namelijk olie. Deze olie blijft qua volume nagenoeg gelijk wanneer het verwarmt wordt. Hierdoor is er bij elektrisch verwarmen een afgesloten systeem waardoor ontluchten niet nodig is.

Lucht in een radiator is bijzonder vervelend. Het tikkende geluid kan irriteren, maar het meest vervelende is nog dat het minder warm wordt in huis. Reden genoeg dus om de lucht uit de installatie te halen. Dit doet u door de radiator te ontluchten. U kunt uw radiatoren prima zelf ontluchten, want dit is geen hogere wiskunde. Met het onderstaande stappenplan ontlucht u uw radiator binnen een handomdraai. 

Stap 1: draait u thermostaat op tot de maximale temperatuur (helemaal open). Is de temperatuur bereikt? Wacht dan even en trek vervolgens de stekker uit de cv-ketel. 

Stap 2: Pak een ontluchtingssleuteltje en ga alle radiatoren af. Begin altijd bij de hoogstgelegen radiatoren, want lucht stijgt op. Draai eerst de radiatorkraan dicht en plaats een bakje onder het ontluchtingskraantje. Draai het kraantje nu langzaam open met de sleutel. U hoort de lucht ontsnappen. Er komt vaak wat vocht mee. Draai het kraantje pas dicht wanneer u geen lucht hoort ontsnappen. Ga zo alle radiatoren in de woning af. 

Stap 3: Controleer tenslotte de waterdruk in uw ketel. Doordat de lucht uit de installatie is, kan de druk gedaald zijn. De druk moet altijd tussen de 1,5 en 2,0 bar zijn. Ligt de druk lager? Dan moet u uw cv-ketel bijvullen.

Een radiator heeft een betrekkelijk lange levensduur. Hierdoor kunt u jarenlang gebruikmaken van de verwarming zonder dat u er problemen mee ondervindt. Dit komt voornamelijk doordat de onderdelen van een radiator niet tot nauwelijks slijten. Toch kunt u ervoor kiezen om uw radiator te vervangen. Dit kan verschillende redenen hebben. Hebt u uw interieur veranderd? Gaat u verbouwen? Wilt u ruimte besparen met behulp van een verticale radiator? Of zoekt u een goede vervanger voor een lelijke, ouderwetse radiator? Dan kunt u zo’n radiator vervangen door een designradiator. 

Een andere reden om voor een nieuwe (design)radiator te kiezen kan energieverbruik zijn. Vindt u dat uw radiator(en) wel erg veel energie verbruiken? Dan kan dit ook een reden zijn om uw radiator(en) te vervangen. Met name oude radiatoren werken niet bepaald zuinig. De radiatoren die tegenwoordig verkocht worden, zijn wat dat betreft een stuk zuiniger. Ook werken ze een stuk efficiënter. Dit resulteert sneller in een warme ruimte en bovendien blijft de temperatuur langer constant.
 

Radiatoren hebben een lange levensduur. Dit geldt ook voor design-radiatoren. Dit komt voornamelijk doordat ze gemaakt zijn van staal. Maar hoe lang gaat een designradiator eigenlijk mee? Veel mensen hebben hier geen idee van. Vaak wordt gedacht dat een radiator prima een leven lang mee kan. Maar is dit eigenlijk wel het geval? Over het algemeen gaat een radiator inderdaad tientallen jaren mee. Er zijn echter situaties denkbaar waardoor een radiator eerder het loodje legt. Dit kan verschillende oorzaken hebben. Hieronder behandelen we een aantal van deze oorzaken. Ook geven we u tips om de levensduur van uw designradiator te verlengen. ...

 

De levensduur van een designradiator

Een radiator gaat meestal wel 20 tot 30 jaar mee. Voor een designradiator is dit hetzelfde. Omdat radiatoren zo lang meegaan, is het slim om te investeren in een mooie, tijdloze designradiator. De levensduur van een designradiator hangt uiteraard wel af van een aantal factoren. Onder andere de kwaliteit van de radiator zelf en daarnaast ook de omgeving waarin die hangt. Zo kan een radiator die op een vochtige plek hangt, bij beschadiging sneller gaan roesten. Denk hierbij aan een design radiator in de badkamer. 

 

Verleng de levensduur van een designradiator

De meeste invloed op de levensduur van een designradiator heeft u bij de aankoop. Wanneer een radiator een beschadiging oploopt in de coating, kan deze in een vochtige omgeving gaan roesten. Daarom is het slim om een designradiator te kopen met een kwalitatief goede coating. Toch zijn er opties extra opties wanneer de designradiator tegen een stootje moet kunnen. Zo kan er gekozen worden voor een radiator die gegalvaniseerd is. Hierbij is er een laag zink op de radiator aangebracht dat corrosie voorkomt. Wanneer je roest volledig uit wilt sluiten, kunt u kiezen voor een rvs designradiator. Deze zijn echter wel duurder. 

Wanneer een radiator niet meer goed warm wordt, hoeft dit niet te betekenen dat deze direct vervangen moet worden. Soms is het ontluchten van uw radiator de oplossing. Dit ontluchten kunt u zelf doen. 

Verder kunt u de levensduur van een radiator verlengen door ‘m goed schoon te houden. Er zijn veel design-radiatoren met grotere afstanden tussen de buizen, waardoor deze eenvoudig zijn schoon te maken. 

 

Radiator vervangen

Doordat radiatoren eigenlijk niet slijten, hoeft u ze niet snel te vervangen. Toch zijn er zijn verschillende redenen waarom u een radiator zou willen vervangen. Een van de redenen kan zijn dat u een energiezuinige radiator wilt. Bijvoorbeeld een lage temperatuur radiator. 

Een andere reden kan zijn dat u een moderne radiator wilt of een bijzondere design radiator die ook een andere functionaliteit dient. Zo zijn er tegenwoordig gekleurde design radiatoren en radiatoren met bijzondere vormen. Voorbeelden van dit laatste zijn gebogen radiatoren, gehoekte radiatoren en design radiatoren. Deze design radiatoren kunnen gebruikt worden als ruimtedeler of zelfs als bankje of trapleuning.
 

Veel radiatoren staan in verbinding met een cv-ketel. De ketel zorgt ervoor dat water verwarmd wordt. Het warme water wordt vervoerd naar radiatoren, waar het aan de lucht in een ruimte wordt afgegeven. Op deze manier ontstaat een fijne temperatuur. De temperatuur gewenste kamertemperatuur kan worden ingesteld met behulp van de thermostaat. Toch kan een radiator zelf aanzienlijk warmer worden dan de temperatuur die u instelt. Maar hoe warm wordt een radiator eigenlijk? ...

 

De temperatuur van een radiator

U hebt vast weleens ervaren dat een radiator behoorlijk heet kan worden. Zelfs wanneer u de temperatuur instelt op 21 graden, wordt een radiator een stuk warmer. De reden hiervoor is dat een radiator de lucht in een complete ruimte moet verwarmen. Indien het water in radiatoren niet warmer wordt dan 21 graden, krijgt deze dit nooit voor elkaar. De cv-ketel verwarmt het water daarom vaak op tot 70 of soms wel 90 graden. Dit opgewarmde water komt vervolgens in uw radiatoren terecht. Hierdoor voelt een radiator met name aan het begin vrij heet aan. Indien de ruimte redelijk op temperatuur is, wordt de radiator ook steeds iets minder warm.

 

Lage temperatuur radiatoren

Het is niet zo dat water in radiatoren altijd een temperatuur bereikt van 70 tot 90 graden. In veel moderne, goed geïsoleerde huizen, is het mogelijk om met lage temperatuur te verwarmen. Bij zulke verwarmingsinstallaties wordt het water niet warmer dan 55 graden. Dit noemen we ook wel lage temperatuur verwarming. Vloerverwarming is hier een goed voorbeeld van. Er zijn echter ook lage temperatuur radiatoren. Het water in zo’n radiator wordt dus aanzienlijk minder warm dan bij ‘standaard’ radiatoren. 

Lage temperatuur radiatoren zorgen voor egale verwarming. Daarbij komt dat ze ook nog een stuk energiezuiniger zijn. Het water hoeft immers minder warm te worden, waardoor een cv-ketel minder aardgas verbrandt. Dit betekent echter niet dat een ruimte niet of minder warm wordt. Het duurt wel langer voordat een ruimte opgewarmd is. Toch is het fijn om sommige ruimtes in korte tijd te kunnen opwarmen. Bijvoorbeeld een badkamer. Daarom combineren veel mensen lage temperatuur verwarming met een elektrische design radiator. Met behulp van zo’n elektrische radiator, die tegenwoordig erg energiezuinig zijn, kan een ruimte toch in een mum van tijd verwarmd worden. 

 

Radiator wordt niet of nauwelijks warm

Wordt uw radiator niet of nauwelijks warm? Dan kan dit duiden op problemen in een radiator. Indien er lucht in een radiator zit, wordt deze namelijk niet of nauwelijks meer warm. Om dit probleem te verhelpen, moet u ze ontluchten. Dit doet u via het ontluchtingskraantje aan de bovenzijde van uw verwarming. Plaats hierop het ontluchtingssleuteltje en draai het kraantje open. Laat het kraantje open staan zolang er lucht uit de radiator loopt. Indien de lucht verdwenen is, wordt uw radiator vast en zeker weer warm. Is dit niet het geval? Dan is er mogelijk een probleem met uw cv-ketel.

Een nog gezonder binnenklimaat? Samen gaan we verder!
Zehnder Service & Kennis
Meer weten over gebruik of onderhoud? Ga dan naar Kennis & Service. Hier vindt u documentatie en tutorials over uw Zehnder product.
Vragen? Hulp nodig?
Wilt u meer weten over Zehnder of heeft u vragen over andere onderwerpen of producten van Zehnder, neem dan contact op via telefoon of mail. We geven graag antwoord op al uw vragen.
Nog vragen? Bel ons gerust.

Algemeen verzoek

+32 (0) 15 28 05 10
MyZehnder-portaal

Profiteer van voordelen op ons MyZehnder-portaal. Log in met uw bekende toegangsgegevens of registreer u voor de eerste keer.

 

MyZehnder Support Center